Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (VIDEO) Șor, reținut pe 72…

(VIDEO) Șor, reținut pe 72 de ore într-un nou dosar penal pentru escrocherie și spălare de bani

Ilan Șor, primarul orașului Orhei a fost reținut pentru 72 de ore. Adriana Bețișor, procurorul care gestionează și acest dosar a anunțat că primarul de Orhei figurează într-un alt dosar decât cel în care Șor are deja statut de învinuit, și care stagnează deja de un an și jumătate. 

Sursa Video: www.ZdG.md

Adriana Bețișor a declarat că noul dosar penal a fost deschis la finele anului trecut și vizează credite în proporții deosebit de mari, acordate de Banca de Economii în anul 2014. Dosarul penal este deschis pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, a anunțat aceasta, rugând presa să nu pună prea multe întrebări, pentru a nu periclita derularea urmăririi penale.

Avocații lui Șor au declarat că acțiunile procuraturii sunt ilegale și că procurorii au căzut victimele presiunii mass-mediei. Aceștia au menționat că procurorii nu au adus probe noi în privința lui Ilan Șor.

„Suntem siguri că judecătorii nu vor accepta demersul  procurorilor de a elibera mandat de arest pe numele lui Ilan Șor. Procuratura se ghidează de anumite presiuni ale societății”, a punctat un alt avocat. „Nu vrem să vedem o justiție în mass-media, ci una corectă”, a punctat unul din apărători.