Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   (foto) Încă un deputat socialist…

(foto) Încă un deputat socialist care ne cheamă în Uniunea Vamală, călătoreşte şi face afaceri în UE sub protecţia paşaportului românesc

Încă un cetăţean român pe listele Partidului Socialiştilor. Alla Dolinţa, numărul opt în lista de trecere în Parlament a depus şi ea jurământul de credinţă faţă de statul vecin.
AllaInformaţia a fost făcută publică ieri seara la emisiunea Politica, de la Tv7, de către Igor Dodon, liderul acestei formaţiuni, în timp ce acesta discuta cu moderatoarea știrea apărută în ZdG, despre cei patru deputați-români din lista PSRM.

Alla Dolința nu este doar un simplu deputat pe listele PSRM. Aceasta face parte și din Comitetul Executiv Politic al formațiunii conduse de Igor Dodon alături de alte cinci persoane.

ZdG a scris că Alla Dolința este directoarea firmei VESMA-TEH, cea care deține sediul central al PSRM, de pe str. Serghei Lazo, 25/1. PSRM plăteşte, anual, aproape 300 de mii de lei pentru chiria acestui edificiu. Firma Vesma-Teh e fondată de un off-shore din Cipru, „HB STRENTON LIMITED”.

Marți, 2 decembrie, Ziarul de Gardă a dezvăluit că cel puţin cinci membri ai socialiştilor din lista celor care vor accede în Legislativ deţin cetăţenia Republici Moldova, dar şi cea a României.

Liderul Socialiştilor a recunoscut că ştia că toţi aceşti membri şi viitor deputaţi au cetăţenie dublă şi că aceştia se vor dezice de cetăţenia României. „Toate aceste persoane când au scris cererea şi au depus actele pentru a deveni deputaţi pe lista Partidului Socialiştilor”, au scris şi o cerere prin care îşi asumă angajamentul că în momentul obţinerii mandatului de deputat renunţă la cetăţenia altui stat.Liderul socialiştilor, care în mai multe rânduri a criticat funcţionarii şi deputaţii moldoveni cu cetăţenie dublă, afirmă că membrii săi care au solicitat cetăţenia României au făcut-o din din motive economice. “Toți au dobândit cetățenia din diferite raționamente, economice, de deplasare fără vize. Cei cu funcții în stat nu trebuie să dețină dubla cetățenie”.

Ieri, ZdG a făcut publice numele a patru viitori deputaţi din partea socialiştilor care sunt şi cetăţeni ai României. Aceştia sunt, Anatolie Labuneţ, numărul 21 în listă, Ghenadie Mitriuc numărul 18, Radu Mudreac al 15-lea pe listă și Corneliu Furculiţă-13.

De asemenea în listele persoanelor care au primit cetăţenia română am găsit şi un nume similar cu cel al fostului ambasador al R. Moldova la Moscova, Andrei Neguţă şi locul 5 în lista socialiştilor, însă acesta neagă că ar deţine cetăţenia română.