Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Fenomen ingrijorator in Rusia: Crucile…

Fenomen ingrijorator in Rusia: Crucile ortodoxe, retezate

In diferite parti ale Rusiei s-au inregistrat evenimente ingrijoratoare. Patru cruci ortodoxe au fost taiate, in semn de protest fata de condamnarea fetelor din formatia Pussy Riot. Miscarea moscovita Femen a profonat recent o cruce din Kiev, protestand astfel fata de condamnarea la doi ani de inchisoare a celor trei fete, scrie Russia Today. Alte cruci au fost doborate in regiunea Chelyabinsk, din muntii Urali, iar una in regiunea Archangelsk, din nordul Rusiei.

Politia nu a reusit sa ii prinda pe cei care au comis aceste fapte. Crucea din Archangelsk a fost ridicata in memoria victimelor represiunilor politice, spune preotul local Hegumen Feodosy. El a mai spus ca manastirea situata vizavi de aceasta cruce a fost atacata in numeroase randuri, in trecut.

In Rusia are loc o miscare de protest fata de autoritatea Bisericii Ortodoxe, fenomen care a culminat cu ineditul eveniment ce a dus la intemnitarea membrelor trupei Pussy Riot.

Taierea crucilor pare un act de solidaritate cu fetele condamnate de justitia din Rusia. Ele au fost incadrate la huliganism. Ombudsman, o organizatie din domeniul drepturilor omului, a condamnat toate evenimentele recente petrecute in tara, considerandu-le de neacceptat.
dupa ziare.com