Principală  —  Video  —  Reportaj   —   VIDEO/ Cum a decurs a…

VIDEO Cum a decurs a opta manifestație cu „protestatari în chirie” aduși la Chișinău de Partidul Șor | Reportaj ZdG

Astăzi, 6 noiembrie, pentru a opta duminică la rând, câteva mii de oameni au fost aduși organizat de către Partidul Șor la Chișinău pentru a protesta împotriva guvernării. Deși „protestul” urma să aibă loc în fața Președinției și a Parlamentului, coloana de manifestanți a încercat să se îndrepte spre Piața Marii Adunări Naționale, însă a fost blocată de forțele de ordine la intersecția bd. Ștefan cel Mare și Sfânt cu str. Mitropolit Bănulescu-Bodoni.

Aici manifestanții au instalat o scenă mică și un sistem de sonorizare. Au urmat discursuri de pe scena improvizată și scandări anti-guvernare și împotriva președintei. Ilan Șor, deputat fugar, condamnat de prima instanță în dosarul furtului miliardului, a intervenit și de această dată prin skype, ținând un discurs în fața mulțimii. 

Participanții au adus cu ei coroane funerare. Întrebați ce simbolizează acestea și de ce au venit cu ele la protest, cei care le purtau au refuzat să explice. La ora 16, grupurile de „protestatari” au început a pleca spre microbuze, deși de pe scenă încă mai răsunau discursuri. Aproape de ora 17 acțiunea organizată de Partidul Șor s-a încheiat.