[VIDEO] Elitocid la Panta de Sus


Avea 6 copii la care ținea mult. Era pictor, sculptor, activist local și era în relații cu elita politică și culturală a Basarabiei, fiind discipol al lui Alexandru Plămădeală și fin de cununie al lui Pan Halippa. Ioan Bâtcă de la Schinoasa a fost arestat printre primii de către NKVD în 1941. După arest nu l-a mai văzut nimeni. Echipa Reporter de Gardă a mers pe urmele mărturiilor despre Ioan Bâtcă. Am parcurs traseul Chișinău-Moscova-Kazan-Verhnii Uslon-Sviajsk pentru a găsi un deportat. Am găsit însă câteva sute de basarabeni omorâți în Tatarstan, Rusia în anii 1941-1942, despre care nu se știa nimic în R.Moldova.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

 1. =Sânziana Unionista dela Arciz=

  Un film documentar foarte util pt. tinerele generatii ca sa stie ce urgie ne-a a dus ocupatia ruseasca si comunistii. Da, acei comunisti ai lui Voronin, care si acum mai sunt stapâni in Parlamentul de la Chisinau in anul 2014.
  Va puteti imagina o asemenea blasfemie ?
  In tarile normale din Europa de Est, comunistii de mult au fost inlaturati de la putere si interzisa activitatea lor. Iar la noi, totul e pe dos- Rusine presedintelui ex-comunist Nicolae Timofte, ai caror parinti au fost si ei deportati !
  ——————————-
  De interzis partidul comunistilor calai din RM !
  Jos ocupatia ruseasca !
  Numai Re-Unirea cu Patria-mama România Mare europeana ne este Scaparea de teroarea moscaleasca ! Da, Doamne !

 2. =Sânziana Unionista dela Arciz=

  ziarul “Adevarul” din 10 August 2014:
  –––––––––––––––—————————
  Tradatorii de neam românesc,
  ex-comunistii ruso-fili fostii Presedintii
  Ion Iliescu de la Bucuresti si Mircea Snegur de la Chisinau explica populatiei mioritice est-moldovene de ce ei nu doresc Re-Unirea Basarabiei cu România !

  1.
  Mircea Snegur,
  primul preşedinte al Republicii Moldova:
  „Nu mă întrebaţi la ce nivel s-a vorbit
  despre UNIREA cu România”

  http://adevarul.ro/news/politica/mircea-snegur-presedinte-republicii-moldova-nu-intrebati-nivel-s-a-vorbit-despre-unirea-romania-1_53e77b270d133766a82b37db/index.html

  2.
  “Cum explică Ion Iliescu
  faptul că România şi Republica Moldova
  nu s-au unit în august 1991″

  http://adevarul.ro/news/politica/cum-explica-ion-iliescu-faptul-romania-republica-moldova-nu-s-au-unit-august-1991-1_53e7567d0d133766a82a7a34/index.html
  N.B.
  CRONICA UNIONISTA
  ––––––––––––––––––——
  Tema “Re-Unirea Basarabiei cu România, obiectiv naţional al românilor.
  Dar al clasei politice de pe cele două maluri ale Prutului?” –
  va fi dezbătută marți 12 august în cadrul celei de-a doua zile
  a Universității de Vară de la Izvorul Mureșului din Transilvania, ediţia a Xll-a, 11-16 august 2014:
  “Românii de la frontiera Uniunii Europene şi Nato”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *