(video) Cinci ani de pușcărie pentru patru note de zece. Asta riscă o persoană care este implicată în falsificarea diplomelor de studii

Riscă cinci ani de închisoare pentru falsificarea unei diplome de bacalaureat. Directorul Școlii feroviare din municipiul Bălți a falsificat diploma unei tinere absolvente, care dorea să meargă la studii în România. Infracțiunea a fost depistată în cadrul unui control la biroul Comisiei de admitere, la studii în instituţiile de învăţămînt din România, amplasat în incinta unei universităţi din municipiul Bălți. Potrivit poliției, tănăra a transmis 1 000 Euro funcționarului prin intermediul prietenului său, care este şi autorul acestei iniţiative. Motivul pentru care își dorea o diplomă mai ”bună„ au fost notele luate la examenul de bacalaureat.  6, 7 și 8 nu erau acceptabile, iar în diploma falsă îi aducea doar note de 10.

Potrivit centrului de presă al DP, MAI, acum toți trei sînt cercetați penal pentru „Confecţionarea şi comercializarea documentelor oficiale false”  conform art. 361 alin. 2, Cod Penal al Republicii Moldova. Dacă vina suspecților va fi demonstrată ei riscă amendă în mărime de la 4 000 la 12 000 lei, sau închisoare pe un termen de până la 5 ani.

sursa: mai.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *