Tinerii judecători

Judecătorii prinși cu mită și casele luxoase în care locuiesc, scoase la vedere de Ziarul de Gardă, au ajutat societatea să cunoască imaginea sumbră a justiției din R. Moldova. Deși despre justiție se vorbește că e coruptă și că ar fi mult de muncit pentru combaterea acestui flagel, destui tineri aspiră la fotoliile de judecători. Cum ar contribui schimbarea generațiilor din justiție la îmbunătățirea imaginii acesteia? Deocamdată, este cert că viitorii judecători au nevoie de susținerea statului pentru a consolida reforma Justiției. Pe de altă parte, unii dintre candidații la funcțiile de justițiari afirmă că, fără relații cu persoane din cercuri influente, accesul la studii în cadrul Institutului Național de Justiție, singura instituție care instruiește viitorii judecători, este dificil.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *