Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Zimbru Chișinău, amendat cu 15…

Zimbru Chișinău, amendat cu 15 000 de lei după ce suporterii clubului au afișat bannere care nu au fost coordonate cu oficialii meciului în timpul jocului cu Sheriff Tiraspol

Foto: ZdG

Clubul de fotbal Zimbru Chișinău a fost amendat cu 15 000 de lei din cauza comportamentului suporterilor echipei din timpul meciului cu Sheriff Tiraspol de pe 24 aprilie, când galeria Zimbru-lui a afișat postere pe care scria că „forțele pro-ruse sunt un cancer pe pământ natal ce trebuie extirpat în numele interesului național”. Decizia a fost luată pe 1 mai de către Comisia de Disciplină a Federației Moldovenești de Fotbal (FMF).

Potrivit Comisiei, cu 3 minute înainte de începutul meciului, fanii FC Zimbru au aprins aproximativ 10 produse pirotehnie (fumigene și petarde) care au ars aproximativ 3-5 minute și au răspândit în tribuna C și B fum și un miros specific.

De asemenea, de mai multe ori pe parcursul meciului, fanii FC Zimbru au scandat mesaje cu conținut necenzurat în adresa echipei adverse, iar ulterior aceștia au afișat bannere care, potrivit sursei, nu au fost coordonate cu oficialii meciului la ședința tehnică, conform art. 9.3, 9.4, 9.6, 9.7, 9.15 al Regulamentului Campionatului R. Moldova la Fotbal.

Prin urmare, Comisia a decis aplicarea sancțiunii sub formă de amendă echipei FC Zimbru în mărime de 15 000 de lei pentru nerespectarea prevederilor art. 56.1, art.57.1, art.58.4 al Codului de Disciplină și Etică al FMF.

Decizia este cu drept de atac în termen de 7 zile.