Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   „Forțele pro-ruse sunt un cancer”.…

„Forțele pro-ruse sunt un cancer”. Mesajul afișat de galeria echipei Zimbru Chișinău în timpul meciului cu Sheriff Tiraspol

Foto: ZdG

„Forțele pro-ruse sunt un cancer pe pământ natal ce trebuie extirpat în numele interesului național”. Acesta este mesajul ce a putut fi văzut pe două afișe, ridicate din tribune de către suporterii clubului de fotbal Zimbru, în timpul semifinalei Cupei Moldovei dintre FC Zimbru Chișinău și Sheriff Tiraspol.

„Este un protest împotriva la tot ce se întâmplă în ultima perioadă, un mesaj anti-război și este îndreptat împotriva celor care încearcă să tulbure apele în societate. De asemenea, mesajul nostru cere scoaterea armatei ilegale rusești de pe teritoriul Republicii Moldova. Astfel de mesaje trebuie transmise public cu orice ocazie, din acest motiv l-am și afișat la acest meci”, a declarat un suporter al echipei Zimbru pentru Ziarul de Gardă.

Mesajul galeriei zimbriste vine în contextul în care, de mai bine de doi ani, Federația Rusă duce un război la scară largă împotriva Ucrainei, stat vecin cu R. Moldova. De asemenea, Federația Rusă păstrează ilegal pe teritoriul regiunii transnistrene a Republicii Moldova un depozit de armament și soldați, încălcând astfel Constituția Republicii Moldova.