Principală  —  Ştiri   —   VIDEO/ Pasageri nemulțumiți la Aeroport:…

VIDEO Pasageri nemulțumiți la Aeroport: Air Moldova mai anulează câteva zboruri plănuite pentru vineri

Sursa: Chisinau International Airport, Moldova/Facebook

Zborurile anulate în ultima perioadă de compania Air Moldova au stârnit nemulțumirea mai multor pasagerilor. Pe rețelele sociale a fost publicată o secvență video în care mai multe persoane, aflate în incinta Aeroportului Internațional Chișinău, strigă „rușine” și cer să vorbească cu reprezentanții operatorului. În același timp, Air Moldova a anulat mai multe zboruri plănuite pentru seara de joi, 27 aprilie și pentru ziua de vineri, 28 aprilie.

Potrivit datelor disponibile pe pagina web a companiei, cursele Paris Beauvais-Chișinău și din Chișinău spre Tel Aviv și Tbilisi, de joi seară, au fost anulate.

Sursa: airmoldova.md

Sursa: airmoldova.md

Totodată, dintre cele cinci avioane care urmau să ajungă vineri la Chișinău, trei – din Israel, Georgia și Turcia – nu vor mai ateriza, după ce zborurile au fost anulate. În plus, cursele din Chișinău spre Turcia și Italia nu vor mai fi operate.

Sursa: airmoldova.md

Sursa: airmoldova.md

În prima parte a zilei de joi, 27 aprilie, Air Moldova a mai anulat câteva zboruri, astfel încât doar cursele Dublin – Chișinău și Chișinău – Londra au fost operate.

După ce operatorul aerian a anunțat vineri, 21 aprilie, că toate zborurile din perioada 21-25 aprilie nu vor avea loc, dar totuși a operat câteva dintre cele programate, în următoarele zile au continuat anulările.

Air Moldova a afirmat că este nevoită să anuleze operarea zborurilor în perioada 21-25 aprilie 2023 din cauza „deficitului de resurse financiare necesare pentru activitatea companiei”.

„Din păcate constatăm că tot efortul și acțiunile întreprinse de echipa Air Moldova pentru a gestiona situația în care se află compania, la moment nu au dat rezultate”, se arată în comunicatul publicat de operator vineri, 21 aprilie.

Reprezentanții companiei menționau că toți pasagerii vor primi rambursarea banilor pentru biletele anulate, la locul procurării acestora.

În contextul anunțului companiei aeriane Air Moldova privind anularea tuturor zborurilor până la 25 aprilie din cauza „problemelor financiare majore ale operatorului aerian”, Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a transmis că inițiază vineri, 21 aprilie, „un control inopinat”.

Autoritatea Aeronautică Civilă a menționat că a reclamat „în repetate rânduri despre deficiențele grave de ordin financiar ale operatorului”, depistate în cadrul activității de control.

În martie și aprilie la fel au fost anulate mai multe zboruri operate de Air Moldova. Anterior, reprezentanții companiei aeriene au susținut că se confruntă cu „dificultăți operaționale anunțate anterior, motivul fiind deficiența de flotă”.

Autoritatea Aeronautică Civilă a informat anterior că monitorizează îndeaproape situația curentă a companiei, care riscă să îi fie suspendat certificatul de operator aerian.