Principală  —  IMPORTANTE   —   Noi zboruri operate de compania…

Noi zboruri operate de compania „Air Moldova” au fost anulate

Foto: airmoldova.md

Mai multe zboruri operate de compania „Air Moldova” care erau programate pentru miercuri, 26 aprilie, au fost anulate. Este vorba despre cursele Chișinău-Bologna, Baku-Chișinău și Bologna-Chișinău, conform informațiilor publicate pe site-ul Aeroportului Internațional Chișinău.

Zborurile erau programate pentru orele 6:10, 4:40 și respectiv 11:30.

Vineri, 21 aprilie, compania aeriană „Air Moldova” a anunțat despre anularea tuturor zborurilor planificate din 21 aprilie până la 25 aprilie 2023. Air Moldova susținea că este nevoită să anuleze operarea zborurilor în perioada 21-25 aprilie 2023 din cauza „deficitului de resurse financiare necesare pentru activitatea companiei”.

„Din păcate constatăm că tot efortul și acțiunile întreprinse de echipa Air Moldova pentru a gestiona situația în care se află compania, la moment nu au dat rezultate”, se arată în comunicatul publicat de operator vineri, 21 aprilie.

Reprezentanții companiei menționau că toți pasagerii vor primi rambursarea banilor pentru biletele anulate, la locul procurării acestora.

La scurt timp după ce Air Moldova a informat că este „nevoită” să anuleze operarea zborurilor în perioada 21-25 aprilie 2023, compania a anunțat că „va reuși să salveze” o parte din zborurile anulate anterior.

În ultimele zile, compania aeriană a anulat mai multe zboruri.

În martie și aprilie la fel au fost anulate mai multe zboruri operate de Air Moldova. Anterior, reprezentanții companiei aeriene au susținut că se confruntă cu „dificultăți operaționale anunțate anterior, motivul fiind deficiența de flotă”.

Autoritatea Aeronautică Civilă a informat anterior că monitorizează îndeaproape situația curentă a companiei, care riscă să îi fie suspendat certificatul de operator aerian.