Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Judecătoria Bălți: „Digitalizare, comunicare…

VIDEO Judecătoria Bălți: „Digitalizare, comunicare mai largă cu justițiabilii, îmbunătățirea performanței”

În ultimii doi ani, Judecătoria Bălți și-a dezvoltat infrastructura, a digitalizat serviciile și a optat pentru o comunicare mai eficientă cu justițiabilii. Biroul de informații din holul instanței oferă sprijin justițiabililor care au anumite neclarități. Suportul este oferit de o persoană cu studii juridice, care a fost instruită pentru a comunica eficient cu cetățenii. În condițiile în care numărul de dosare care-i revine spre examinare unui judecător devine tot mai mare, reprezentanții Judecătoriei Bălți spun că au formulat mai multe propuneri de modificare a legislației, astfel încât să nu aibă de suferit calitatea actului justiției.

„Obiectivele principale ale proiectului sunt digitalizarea instanței, comunicarea mai largă cu justițiabilul, îmbunătățirea performanței, sporirea managementului calității instanței. A fost îmbunătățită infrastructura. Beneficiază, evident că, justițiabilii, dar și angajații care sunt la serviciu zi de zi. În al doilea rând au fost efectuate instruiri cu tot personalul instanței”, a declarat Ion Pâcaleu, președintele Judecătoriei Bălți.

Acest video a fost realizat grație suportului poporului american prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Conținutul acestui articol este responsabilitatea Ziarului de Gardă și nu reflectă neapărat opinia USAID sau a Guvernului Statelor Unite ale Americii.