Principală  —  Ştiri   —   (VIDEO) Doar șase partide ar…

(VIDEO) Doar șase partide ar putea intra în viitorul Parlament

În cazul în care duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare, șase formațiuni politice ar accede în viitorul Parlament. Informația a fost prezentată astăzi, 8 iulie, de Compania „Intellect Group”, care a prezentat rezultatele unui sondaj național.

Astfel, Partidul Socialiștilor ar acumula 17,7% din voturile alegătorilor, urmat de Partidul Acțiune și Solidaritate cu 13%, „Partidul Nostru” cu 12,2%, Partidul Comuniștilor cu 8,9%, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Democrat cu câte 8,4% din voturile cetățenilor. Trei partide prezente în actualul Legislativ nu vor trece pragul electoral. Partidul Popular European ar urma să acumuleze 3,6%, Partidul Liberal – 3,4% și Partidul Liberal-Democrat – 1,3% din voturi.

76% dintre cetățenii RM cred că direcția este greșită

La întrebarea „Cât de mulțumiți sunteți de felul în care trăiți?”, 38% au spus că nu prea sunt mulțumiți, 25,6% deloc mulțumiți, 26,8 nici mulțumiți nici nemulțumiți, 9,3 destul de mulțumiți și
0,3 foarte mulțumiți.

Principala sursă de informare rămâne televiziunea cu 67,3%, urmată de Internet, radio și prieteni. Doar 1% dintre respondenți au răspuns că se informează din ziare.

Sondajul a fost realizat în perioada 11-24 iunie pe un eșantion de 1878 de persoane din 35 de regiuni ale Republicii Moldova și are o marjă de eroare de 2%.

Sursa Video: www.ZdG.md