Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ „Așa autoritățile înțeleg că…

VIDEO „Așa autoritățile înțeleg că oamenii sunt puterea”. Cum filmarea ședințelor la primării îi responsabilizează pe cetățeni și funcționari 

Începând cu anul 2019, Veronela Pruteanu împreună cu alți colegi activiști încearcă să găsească soluții pentru a transparentiza relația dintre autoritățile publice locale și cetățeni. Astfel, ea a reușit să obțină ca ședințele consiliului local de la Durlești să fie filmate, iar asta servește drept exemplu de bune practici și pentru alte localități. 

Este o normalitate, permite legea, este necesar, oamenii vor acest lucru și activiștii o pot face. Acest lucru a fost un precedent bun și îl vrem în cât mai multe localități. Ne bucură că această intenție nu vine doar din partea activiștilor, dar vine și din partea APL, care spun că tot vor filmeze ședințele consiliului local, cum facem noi la Durlești”, menționează Veronela. 

Acest reportaj video este realizat în cadrul proiectului Școala Aleșilor Locali, implementat de Asociația pentru Democrație Participativă „ADEPT” cu sprijinul Oficiului Ambasadei Regatului Țărilor de Jos.

Vedeți și: VIDEO/ Școala aleșilor locali: „Democrația începe de la firul ierbii”