Principală  —  IMPORTANTE   —   UPDATE/ Cine sunt candidații propuși…

UPDATE Cine sunt candidații propuși de Partidul MAN la funcția de primari în nouă suburbii

Sursa foto: Ion Ceban/ Facebook

Primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat candidații propuși Biroului Național al Partidului Mișcarea Alternativă Națională (MAN) spre desemnare pentru funcția de primari ai localităților din suburbii.

„În prezent definitivăm procedura de propunere spre desemnare a candidaților în alte suburbii, iar în unele localități vom susține primarii actuali. La fel, au fost propuse spre desemnare candidații la funcția de consilieri în consiliile locale din suburbii”, a spus Ceban într-o postare pe Facebook.

Candidații propuși de Partidul MAN la funcția de primari în nouă suburbii:

1. Vatra – Dănilă Denis

2. Durlești – Mihai Onofrei

3. Trușeni – Vasilii Popa

4. Tohatin – Viorel Cheltuitor

5. Bubuieci – Leonid Umaneț

6. Ghidighici – Radu Boțan

7. Grătiești – Radu Caraman

8. Colonița – Angela Zaporojan

9. Cruzești – Victor Solomon

Știrea inițială:

Primarul capitalei, Ion Ceban, anunță că a fost propus spre desemnare la funcția de primar general al municipiului Chișinău pentru alegerile locale din 5 noiembrie de către Partidul Mișcarea Alternativă Națională (MAN), formațiune politică înființată de edil. Decizia a fost luată duminică, 17 septembrie, în cadrul conferinței Organizației Teritoriale a municipiului Chișinău MAN.

„(…) Tot astăzi a fost prezentată spre desemnare echipa MAN pentru Consiliul Municipal Chișinău și echipele MAN pentru Consiliile Locale din suburbii și propuși spre desemnare candidații pentru suburbii. Suntem mulți, puternici și determinați să mergem înainte. Partidul MAN are cei mai buni specialiști în toate domeniile care sunt gata să muncească, să se implice pentru dezvoltarea Chișinăului și suburbiilor (…)”, a spus Ion Ceban într-o postare pe Facebook.

Din echipa MAN fac parte mai mulți angajați ai Primăriei municipiului Chișinău, printre care Ilie Ceban, Olga Ursu și Irina Gutnic.

Pretora sectorului Ciocana, Sinilga Școlnic, care a fost cercetată pentru corupere pasivă, este membră în Consiliul Național MAN.

În 2019, alegerile pentru Primăria Chișinău au fost câștigate de candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Ion Ceban, care l-a învins pe candidatul Blocului ACUM, Andrei Năstase, cu un avantaj de 11 294 de voturi.

Ion Ceban a devenit primul candidat al unui partid de stânga, ales primar al municipiului Chișinău. După victoria sa a promis public că se retrage din PSRM și nu va face politică, fiind primar al tuturor chișinăuienilor. În 2022, Ceban a anunțat că-și lansează „Partidul Mișcarea Alternativă Națională” și că va candida, în 2023, pentru al doilea mandat de primar al municipiului Chișinău.

Pe 9 august 2023, Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat lista partidelor, înregistrate de Agenția Servicii Publice, care au dreptul să participe la alegerile locale generale stabilite pentru data de 5 noiembrie 2023. Lista include 60 de formațiuni politice.

Alegerile locale generale se vor desfășura pe 5 noiembrie 2023.