Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   ULTIMĂ ORĂ/ Trupul neînsuflețit al…

ULTIMĂ ORĂ Trupul neînsuflețit al lui Alexei Navalnîi a fost predat mamei sale, la 8 zile după decesul acestuia

Foto: tass.ru

Corpul neînsuflețit al lui Alexei Navalnîi a fost predat mamei sale, anunță secretara de presă a opozantului, Kira Iarmîș. Potrivit acesteia, Liudmila Navalnaia se află încă în Salehard.

„Înmormântarea încă urmează. Nu știm dacă autoritățile vor împiedica desfășurarea lor așa cum dorește familia și cum merită Alexei”, a declarat Iarmîș.

Mama lui Navalnîi, Liudmila, a venit anterior cu mai multe apeluri în care a cerut predarea trupului fiului său. Acesteia i-a fost arătat trupul neînsuflețit al fiului său abia pe 22 februarie. Aceasta anunțase atunci că anchetatorii ruși plănuiesc să îi îngroape fiul în secret, fără înmormântare, și a declarat că nu este de acord cu acest lucru.

Cel mai vehement critic al lui Putin din ultimul deceniu, Alexei Navalnîi, a murit vineri, 16 februarie, în închisoare, la vârsta de 47 de ani. În anunțul Serviciului Federal al Penitenciarelor se spunea că lui Navalnîi i s-a făcut rău după o plimbare și și-a pierdut cunoștința, cauza preliminară asupra căreia insistă autoritățile ruse fiind o tromboză. Prietenii lui Navalnîi și liderii internaționali au condamnat modul în care a decedat politicianul, acuzând autoritățile ruse că se fac vinovate de moartea acestuia.

Iulia Navalnaia, soția opozantului rus, a făcut apel la comunitatea internațională să se unească împotriva președintelui rus Vladimir Putin și a regimului său. Între timp, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că nu deține informații cu privire la cauza morții lui Navalnîi: „Este de competența medicilor să afle”.