Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ! Ex-deputatul român Cristian…

ULTIMA ORĂ! Ex-deputatul român Cristian Rizea a fost reținut la Chișinău

Ex-deputatul român Cristian Rizea a fost reținut la Chișinău. Informația a fost confirmată de către ofiţerul de presă al Inspectoratului General de Poliție, Diana Fetco.

Potrivit IGP, fostul deputat a fost reținut de ofițerii de investigații ai Direcției Investigații Criminale a INI al IGP, astăzi, în jurul orei 16:15, în mun.Chișinău.

Cristian Rizea se află în căutare internațională pe canalele Interpol cu scop de arest și extrădare din 19.03.2019, în vederea executării pedepsei privative de libertate în România pe un termen de 4 ani și 8 luni pentru infracțiunea de trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor, conform senținței definitive emisă de Înalta Curte de Casație și Justiție a României.

IGP precizează că autoritățile au demarat procedura de extrădare, în corespundere cu acordurile bilaterale privind aplicarea legii penale dintre Republica Moldova și România.

Candidatul independent la prezidențiale 2020, Igor Dodon, a anunțat luni că a revenit pentru o zi la serviciu. Asta pentru că ar fi avut mai multe decrete importante de semnat, fără a oferi detalii. 

În cadrul briefingului din această dimineață, Dodon a menționat că a retras cetățenia ex-deputatului român Cristian Rizea condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare în România și care s-a refugiat la Chișinău.

Monitorul Oficial din această dimineață arată că Dodon a semnat fix 5 decrete cu numărul de ordine 162,163, 164, 165 și 166. Nu e clar care a fost urgența, de vreme ce primele 4 decrete prevăd doar subiecte ce țin de acordarea sau retragerii cetățeniei unor persoane, iar al 5-lea prevede aprobarea unor simboluri teritoriale ale comunei Lipnic. Alte „decrete cu promovarea unor legi, subiecte ce țin de stabilitatea economică și socială pe perioada de criză și pandemie” despre care spune Dodon, nu se regăsesc cel puțin în ediția de astăzi a Monitorului Oficial.