Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ex-deputatul român Cristian Rizea, rămas…

Ex-deputatul român Cristian Rizea, rămas fără cetățenia moldovenească, acuză că Dodon și Plahotniuc au primit „milioane de euro”

Cristian Rizea, fost deputat în Parlamentul României, dat în urmărire internaţională, căruia Igor Dodon și-a retras luni, 2 noiembrie, cetăţenia Republicii Moldova, acuză că președintele, împreună cu Vladimir Plahotniuc ar fi primit milioane de euro.

Într-un mesaj postat marţi dimineaţa pe Facebook, fostul oficial român spune că infractorii pe care el i-a dat în vileag au plătit milioane de euro mafiei politice din Republica Moldova pentru a-i retrage în mod abuziv cetăţenia.

„Infractorii pe care îi devoalez au plătit milioane de euro mafiei politice din Moldova condusa de Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc pentru a-mi retrage în mod abuziv cetățenia Republicii Moldova”, a reacționat acesta.

Rizea promite că va contesta decizia în instanţă la Chişinău.

„Mă voi lupta în instanță aici la Chișinău și sper cu ajutorul vostru și al lui Dumnezeu să pot reuși”, se maia rată în mesajul fostului deputat român.

Candidatul independent Igor Dodon a anunțat luni că a revenit pentru o zi la serviciu. Asta pentru că ar fi avut mai multe decrete importante de semnat, fără a oferi detalii.

În cadrul briefingului din această dimineață, Dodon a menționat că a retras cetățenia ex-deputatului român Cristian Rizea condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare în România și care s-a refugiat la Chișinău.

Monitorul Oficial din această dimineață arată că Dodon a semnat fix 5 decrete cu numărul de ordine 162,163, 164, 165 și 166. Nu e clar care a fost urgența, de vreme ce primele 4 decrete prevăd doar subiecte ce țin de acordarea sau retragerii cetățeniei unor persoane, iar al 5-lea prevede aprobarea unor simboluri teritoriale ale comunei Lipnic. Alte „decrete cu promovarea unor legi, subiecte ce țin de stabilitatea economică și socială pe perioada de criză și pandemie” despre care spune Dodon, nu se regăsesc cel puțin în ediția de astăzi a Monitorului Oficial.