Principală  —  Ştiri   —   „Ucrainenii care au trecut ilegal…

„Ucrainenii care au trecut ilegal graniţa cu Transnistria sunt recrutaţi de FSB”

Ucrainenii, după ce au trecut ilegal granița cu regiunea Transnistreană ar putea deveni ținta serviciilor speciale rusești. „Центр національного спротиву (Centrul de Rezistență Națională, creat de Forțele de Operațiuni Speciale ale Forțelor Armate ale Ucrainei) a anunțat despre acest lucru, sâmbătă, 2 martie.

„Cetăţenii Ucrainei care au trecut ilegal graniţa cu Transnistria sunt recrutaţi de reprezentanţii FSB ai Federaţiei Ruse. De la aceştia se încearcă să se extragă informaţii despre facilităţile militare şi dezvoltarea tronsonului de graniţă dintre Ucraina și Transnistria” informează CNS. Potrivit raportului, aceștia sunt, de asemenea, convinși să lucreze ca liber profesioniști și informatori permanenți, altfel sunt amenințați că vor fi returnați înapoi în Ucraina.

„Astfel de acțiuni ostile demonstrează că Transnistria este lipsită de subiectivitate și este de fapt un teritoriu ocupat de Forțele Armate Ruse, prin urmare îndemnăm ucrainenii să nu viziteze „republica”, indiferent de legalitatea rutei de călătorie”. a precizat „Centrul de Rezistență Națională