Ziua Victoriei vs Ziua Europei/ Chișinăul, din nou, împărțit de partidele politice pe 9 mai

La 9 mai, câteva partide din R. Moldova vor împărți Chișinăul în culori politice pentru a marca Ziua Victoriei şi a comemorării eroilor căzuţi pentru Independenţa Patriei și Ziua Europei.

Un marș dedicat Zilei Victoriei, la care se preconizează participarea a șase mii de persoane, urmează a fi organizat de Partidul „Șor”. Acesta va avea drept punct final Complexul memorial „Eternitate”. Potrivit datelor din Registrul întrunirilor al Primăriei mun. Chișinău, manifestația va avea loc între orele 06.00-15.00.

Marș și mitng ar urma să organizeze și Partidul Socialiștilor din R. Moldova, care au informat încă din 2015 autorităție muncipale despre intenția de desfășurare a manifestațiilor dedicate Zilei Victoriei.

Prin intermediul fundației sale „Iubesc Moldova”, președintele Igor Dodon va organiza în Piața Marii Adunări Naționale un „concert dedicat Zielei Victoriei asupra fascismului”. Pe scenă ar urma să cânte interpreta Valeria din Federația Rusă și artiști din R. Moldova, precum Nelly Ciobanu, Olia Tira, Natalia Gordienco sau formațiile „DoReDos” și „SunStroke Project”.

Abordat de juraliști, Igor Dodon a declarat inițial că toate cheltuielile urmează a fi suportate de asociația „Iubesc Moldova”, iar ulterior a admis că interpreta Valeria ar cânta gratis.

Tot la 9 mai, Partidul Liberal organizeză în Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt o manifestație consacrată Zilei Europei.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    Apai din comemorarea celor cazuti in razboi, Dodon si alte partide tot un circ politic fac, pentru a face imagine buna la ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *