Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ziua Internațională a Tineretului 2015

Ziua Internațională a Tineretului 2015

Ziua internaţională a Tineretului este sărbătorită, în fiecare an, pe data de 12 august. În această zi, societatea își îndreaptă atenția asupra unei chestiuni de ordin legal, cultural, economic sau social cu care se confruntă tinerii și marchează importanța tineretului ca parte a schimbării societății în care trăim.

În 2015, tema propusă este „Angajamentul civic al tinerilor”. Națiunile Unite desfășoară o campanie online până la Ziua Internațională a Tinerilor. Prin intermediul acesteia, tinerii își vor putea împărtăși istoriile și ideile legate de activitățile de angajament civic prin distribuirea fotografiilor/opiniilor/ideilor/experiențelor care transmit un mesaj de angajament civic, utilizând hashtag-ul #YouthDay pe rețelele de Facebook și Twitter sau prin organizarea unui eveniment de Ziua Internațională a Tinerilor.

Ministerul Tineretului și Sportului va marca Ziua Internațională a Tineretului prin promovarea istoriilor de angajament civic a tinerilor din Moldova.

Ziua internațională a Tinerilor a fost desemnată de către Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluția adoptată în anul 1999.