Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Zborurile din și spre Israel…

Zborurile din și spre Israel au fost reluate. Precizările Ambasadei R. Moldova în Israel

Foto: Reuters

Reprezentanții Ambasadei R. Moldova în Israel a emis marți, 18 mai, un comunicat de presă prin care anunță că zborurile de pe cursa Chișinău-Tel Aviv-Chișinău au fost reluate. Potrivit misiunii diplomatice, pentru săptămâna curentă sunt planificate trei zboruri pe 18, 19 și 20 mai.

Ambasada anunță despre reluarea zborurilor pe ruta Chișinău-Tel Aviv-Chișinău. Pentru săptămâna curentă sunt planificate trei zboruri: 18 mai, 19 mai, 20 mai 2021. Cetățenii R. Moldova care intenționează să părăsească Statul Israel trebuie să prezinte la aeroport testul PCR covid-19 negativ. Pentru a beneficia de testare la Aeroportul Ben Gurion cu 72 înainte de plecare din Statul Israel, cetățenii se pot programa on-line pentru acest serviciu la adresa electronică Check2fly: https://check2fly.co.il/auth.

De asemenea, atenționăm că la plecare din Statul Israel, rămâne obligatorie îndeplinirea „formularului de ieșire”: https://bit.ly/3f4vqnc.

Israel a anunțat că bombardamentele sale aeriene au ucis un comandant militant palestinian de rang înalt în Gaza și au distrus tuneluri folosite de Hamas. Grupările islamiste au reînnoit atacurile cu rachete asupra orașelor israeliene, în ciuda apelurilor internaționale crescânde pentru încetarea focului, scrie reuters.com.

Israelul a comasat trupe la granița cu Fâșia Gaza și se află în „în diverse stadii de pregătire a operațiunilor terestre”, a anunțat un purtător de cuvânt al IDF (Forțele de apărare israeliene). Această mișcare aduce aminte de incursiunile armatei israeliene în teritoriile palestiniene în timpul conflictelor din 2008-2009 și 2014.