Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Două atacuri aeriene israeliene…

VIDEO Două atacuri aeriene israeliene au ucis cel puțin 43 de palestinieni, inclusiv opt copii și au rănit alți 50 de oameni, majoritatea femei și copii

CNN

Două atacuri aeriene israeliene au ucis cel puțin 43 de palestinieni, inclusiv opt copii și au rănit alți 50 de oameni, dintre care majoritatea femei și copii, duminică, 16 mai, zi în care au fost înregistrate cele mai multe decese în conflictul israeliano-palestinian, care a început acum o săptămână, scrie CNN.

Astfel, numărul decedaților în Gaza a crescut la 197, printre care 58 de copii și 34 de femei. Totodată, zece israelieni au fost uciși de rachete lansate din Gaza, potrivit Forțele de Apărare Israeliene.

Potrivit sursei citate, Israelul a bombardat casa liderului Hamas și a distrus casa unei familii din Gaza, în timp ce Hamas a lansat peste 100 de rachete spre Israel.

Forțele de Apărare Israeliene au declarat că au bombardat casa lui Yahya Sinwar, liderul Hamas, iar în urma atacului aerian Sinwar a fost rănit.

Atacurile aeriene au continuat în primele ore ale dimineții de luni, în Gaza. Forțele aeriene israeliene au declarat pe Twitter că avioanele de luptă au vizat nouă reședințe, care ar aparține unor comandanți de rang înalt Hamas din Gaza.

Israelul a afirmat că locuințele sunt folosite ca „infrastructură teroristă”, iar unele au fost folosite pentru depozitarea armelor.