Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (Video) Un șef din poliție…

(Video) Un șef din poliție implicat în furtul unei salatiere dintr-un magazin din centrul capitalei?

Un banal furt al unei salatiere cu o valoare de aproximativ 400 de lei dintr-un magazin din centrul capitalei s-a transformat într-o adevărată telenovelă. Cazul, făcut public chiar de magazinul din care s-a furat, a luat o turnură mai puțin obișnuită după ce s-a aflat că persoana care a fost implicată în mica infracțiune este, de fapt, un om al legii.

La 18 februarie curent, într-un magazin din centrul capitalei s-a produs un furt. Imaginile video cu acest caz au apărut, inițial, pe pagina de pe o rețea de socializare a magazinului respectiv, iar ieri, 28 februarie, la mai multe posturi de televiziune. Din imagini putem oberva cum un bărbat acoperă o femeie cu spatele, iar aceasta ia rapid un vas și îl pune în geantă (minutul 1:35), în timp ce agentul de vânzări era distras cu alte lucruri.

ZdG a aflat că în acest caz ar fi implicat Vadim Ciobanu, șeful secției urmărire penală a Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane. Anume Ciobanu ar fi bărbatul care-și protejează soția, în timp ce aceasta pune în geantă salatiera, despre care magazinul anunța ulterior că are o valoare de aproximativ 400 de lei. Bărbatul a fost recunoscut de mai multe persoane din anturajul său.

Contactat de reporterul ZdG, inițial, Ciobanu a negat că el ar fi persoana pe care o vedem în video. „Nu este corect. Dați să vă explic: nu a avut loc niciun caz de furt”, ne-a spus Ciobanu. După câteva minute, acesta a revenit cu un apel telefonic și a încercat să afle ce vrem să facem cu informația pe care o avem. „Cum v-am comunicat anterior, așa fapt nu a avut loc și presupun că aveți de gând să publicați vreun articol. Înainte să publicați ceva de acest gen ar fi bine să vă documentați. Înțeleg că cineva s-ar putea să-mi poarte pică, dar trebuie să vă documentați. Vorbiți cu cei de la magazin. Chiar dacă au postat acele imagini mai târziu le-au șters… Vedeți, mai multe posturi de televiziune au postat acest video, dar ulterior l-au șters, înseamnă că ceva nu e corect”, a subliniat Ciobanu. Întrebat de ce urmărește acest caz dacă susține că nu este implicat, el ne-a spus că a fost întrebat de mai mulți prieteni dacă nu are vreo legătură cu furtul.

După ce ieri, 28 februarie 2017, au făcut publice imaginile cu furtul, la scurt timp, reprezentanții magazinului și-au schimbat comportamentul. Potrivit ofițerului de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, administrația magazinului nu a depus o plângere la poliție. „La noi nu a parvenit nicio plângere din partea administrației magazinului că de acolo s-ar fi sustras niște bunuri. Însă, colegii de la presă ne-au întrebat despre acest caz și noi ne-am autosesizat. Poliția a luat legătura cu administrația magazinului, dar ei refuză să depună o plângere. Ei susțin că suma obiectului furat este de circa 400 de lei și nu vor să umble la Poliție sau Procuratură. Ei susțin că nu au pretenții și nu vor de la nimeni nimic. În astfel de cazuri, dacă nu există o plângere din partea părții vătămate, noi nu putem face nimic”, ne-a explicat Natalia Stati.

Incidentul a avut loc pe data de 18 februarie, însă administrația magazinului a publicat abia ieri, 28 februarie, imaginile video, pe pagina oficială de facebook. Doar că, în decurs de câteva ore, materialul a fost șters.

Am sunat la magazinul unde s-a produs furtul însă administrația a refuzat să vorbească cu noi, declarând că toate explicațiile le putem găsi pe pagina lor de facebook. „Dragi prieteni, datorită susținerii dvs, cazul dat a fost operativ și pozitiv soluționat”, găsim pe pagina de facebook a magazinului, fără a fi specificate și alte detalii.

Cazul însă nu s-a oprit aici.  Am trimis imaginile video pe emailul lui Vadim Ciobanu, cerând totuși un comentariu din partea sa.  La scurt timp după ce am trimis acest mesaj, am fost telefonați de către un bărbat care s-a prezentat ca fiind „Vladimir”, care ar fi rudă cu femeia care apare în imaginile video alături de Vadim Ciobanu.  Vladimir ne-a spus că ar fi văzut pe pagina de youtube a ZdG imaginile video cu furtul din magazinul din centrul capitalei, deși ZdG încă nu făcuse publice acele imagini. El ne-a spus că cineva i-a trimis imaginile,deși singurul cu care am discutat la subiect și care avea linkul către imaginile video a fost Vadim Ciobanu, și ne-a recomandat să ne documentăm și să analizăm dacă acestea reprezintă motiv pentru a le face publice, cu precizări despre persoanele implicate. Bărbatul ne-a mai zis că femeia din imagini ar fi acum la spital, din cauza faptului că imaginile au apărut ieri, 28 februarie, pe paginile online ale mai multor posturi TV. L-am întrebat în ce relații anume ar fi cu femeia, și el a zis că e unchiul ei și că ea o fi având 22-23 de ani, iar publicarea acestui video ar cauza suferințe anume ei.

După ce i-am trimis imaginile video lui Vadim Ciobanu, am revenit cu un apel. Acesta ne-a zis că este ocupat și ne va suna peste câteva minute. La scurt timp însă, la redacția ZdG a sunat, din nou, așa numita rudă a femeii, Vladimir, cerându-ne să nu postăm știrea pentru că astfel i-am provoca suferințe femeii. L-am întrebat dacă bărbatul care o însoțește pe femeie în magazinul de veselă este polițist și el nu a negat. Dar a iterat că ”toate televiziunile și sursele au șters acest video”, de aceea ”nici ZdG nu trebuie să publice acest material”.

Am sunat, ulterior, în repetate rânduri lui Vadim Ciobanu, însă acesta nu a mai răspuns la apelurile telefonice. Mai târziu, Ciobanu ne-a trimis un email în care afirmă nu a avut loc niciun furt și că el nu este implicat. „Careva furt nu a avut loc. Pentru a stabili dacă a avut loc vre-un furt, urmează să discutați cu proprietarul magazinului unde au fost făcute imaginile video. Totodată pot să vă confirm că nu sunt implicat în careva acțiuni de furt/sustragere. Cred că urmează mai întâi să discutați cu reprezentanții magazinului, apoi să faceți careva învinuiri nefondate”, ne-a scris polițistul.