Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Promisiunea lui Gaburici pentru…

VIDEO Promisiunea lui Gaburici pentru locuitorii din Ciutulești, după „eroarea” în proiectul Drumuri Bune

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburuci, a dat asigurări locuitorilor din Ciutulești, Florești, că vor fi identificate resurse financiare pentru reabilitarea porțiunii de drum de la intrarea în stat pe care aceștia au solicitat să fie reparată în cadrul proiectului „Drumuri bune pentru Moldova”.

Promisiunea este făcută de Gaburici după ce locuitorii din Ciutulești au ieșit timp de câteva zile în stradă pentru a-și exprima nemulțumirea față de faptul că, unilateral, Ministerul Economiei și Infrastructurii și Administrația de Stat a Drumurilor au decis să repare o altă porțiune de drum decât cea solicitată de localnici.

Gaburici afirmă că s-a produs o eroare și susține că regretă „lipsa de comunicare între unii primari de localități, administrația publică locală și antreprenorii care execută lucrarile pe programul Drumuri Bune”.

Drumul de acces spre comuna Ciutulești, Florești se află într-o stare deplorabilă, fiind din prundiș, după ce asfaltul a fost scos cu mai mulți ani în urmă, dar nu a mai ajuns să fie reparat. Anume acest drum li s-a promis localnicilor, în martie curent, că va fi reabilitat în cadrul proiectului „Drumuri bune pentru Moldova”, doar că în acte a fost introdusă o altă porțiune de drum, de 700 de metri și care se află într-o stare mult mai bună. Respectiv, compania Dromas-Cons SRL, cea care a semnat un contract de 67,4 milioane de lei pentru reparația a 124 de kilometri în raionul Florești, a început reabilitarea tronsonului menționat în documente.

„Se vede că a fost făcută o greșeală, nu cunosc de cine, sau de Administrația de Stat a Drumurilor, sau de altcineva. Noi am solicitat o porțiune, pur și simplu aici s-a pornit altă porțiune. Lucrările au fost stopate deja ca să se revină la porțiunea care a fost solicitată”, a declarat pentru ZdG primarul de Ciutulești, Igor Burcă, la 10 august.