Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ „Politicienii nu pot găsi…

VIDEO „Politicienii nu pot găsi un consens, iar oamenii suferă.” Ce cred moldovenii despre războiul din Ucraina

În contextul conflictului din Ucraina, ZdG a confruntat opiniile cetățenilor Republicii Moldova, cu referire la situația creată în țara vecină. Părerile oamenilor, însă, se despart. Majoritatea și-au arătat compătimirea față de ucraineni, dar au fost și oameni care s-au arătat total indiferenți față de țara vecină și, potrivit lor, războiul declanșat de ruși ar putea avea doar efecte pozitive asupra Republicii Moldova. 

„Ne pare foarte rău pentru ei. Încercăm cumva să fim solidari, să-i ajutăm cu ce putem: cu transport și chirii. Sperăm că ucrainenii ne vor mulțumi, peste ani, că am fost buni cu ei. Cred că e timpul ca Republica Moldova să pornească un dialog cu NATO.”

„Eu nu simt nimic pentru poporul ucrainean. Acel sătul nu-l poate înțelege pe acel flămând. Dacă acest război va aduce urmări pentru R. Moldova, vor fi urmări de bine. O să avem gaz mai ieftin, lumină mai ieftină. O să fim prieteni buni cu rușii.”

„Din fericire, rețele sociale sunt de folos, pentru a căuta apartamente și ale lucruri. Îi compătimim foarte mult. Pentru că politica, în niciun fel, nu poate acționa asupra civililor.”

”Groaznic. E tot ce pot spune. Mie, în primul rând, îmi este frică, pentru că nu suntem departe. Războiul e ceva foarte groaznic. Nu vreau război. Vreau să trăiesc liniștit.”

Politicienii nu pot găsi un consens, iar oamenii suferă.