Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ „M-o z***t p**a aista”.…

VIDEO „M-o z***t p**a aista”. Vladimir Bolea, surprins la un briefing în timp ce înjura un jurnalist. Reacția ministrului

Sursa: Captură Privesc.eu

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a utilizat cuvinte necenzurate în adresa unui jurnalist în timp ce acesta îi adresa o întrebare. Incidentul a avut loc joi, 14 septembrie, într-un briefing de presă, după ședința extinsă cu angajatorii și contribuabilii din segmentul agroindustrial.

În timp ce un jurnalist îl întreba dacă statul prevede ajutoare pentru fermierii care se ocupă de cultivarea merelor, ministrul Vladimir Bolea, folosind cuvinte necenzurate, i-a spus în șoaptă secretarului de stat la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Andrian Digolean, că „M-o z***t p**a aista”.

„Regret nespus de mult pentru o exprimare nedemnă care a apărut pe fon de stres. Îmi cer scuze publice pentru greșeala comisă”, a spus ministrul într-o postare pe Facebook, la o oră după eveniment.

Ultima dată, Vladimir Bolea a intrat în atenția opiniei publice la sfârșitul lunii august, după ce a lăsat de înțeles, într-un briefing de presă, că în regiunile secetoase din sudul R. Moldova, cultivarea porumbului ar putea fi reglementată „la nivel de lege”.

„O să urmeze la nivel de lege probabil să stabilim că, dacă în regiunea în care tu cultivi ai precipitații sub 550-600 de milimetri, tu nu trebuie să pui porumb. Deci, o să ajungem la nivelul ăsta”, spunea Vladimir Bolea.

Ulterior, după un val de critici, ministrul a declarat că afirmația sa „a fost ruptă din context” și că nu poate fi vorba despre interzicerea cultivării porumbului, ci doar despre formularea unor recomandări pentru agricultori.