VIDEO/ „Da’ ce, nu-ți ajunge?” Discriminarea vârstnicilor ajunși la pensionare

În R. Moldova, în primul trimestru al anului 2019, mai mult de jumătate din cei peste 700 de mii de pensionari au primit o pensie lunară mai mică de 1726 de lei, adică sub pragul minimului de existență.  

La 82 de ani, Raisa Carauș din satul Cruglic din raionul Criuleni, continuă să muncească în câmp. După cei 32 de ani lucrați, i-a fost atribuită o pensie sub așteptări, care nu-i acoperă nici măcar necesitățile zilnice. 

A fost nevoită să bată drumurile la centrul raional pentru a obține recalcularea pensiei. Muncește și acum pentru a se întreține și pentru a-și asigura o viață decentă.

În anul 2018, în R. Moldova cetățenii cu vârsta peste 80 de au constituit 2,4% din totalul populației, în timp ce fiecare a cincea persoană a avut vârsta de 60 de ani și mai mult. 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *