VIDEO/Cum s-a desfăşurat marşul „Sunt OK”

Comunitatea LGBTQI din R. Moldova a organizat, astăzi, 19 mai, marșul „Sunt OK”, în cadrul unei noi ediții a festivalului Pride. Un grup de persoane, printre care și preoți, au venit să protesteze cu icoane şi pancarte împotriva acestuia. Polițiștii s-au unit în cordoane, pentru a bloca trecerea contramanifestanților către participanții la marș.

Cei prezenți la marș au spus că participă la acesta pentru a apăra drepturile fundamentale ale omului. Câțiva părinți au menționat că vin la asemenea evenimente cu scopul de a-și proteja și susține copiii.

La marșul organizat de Centru Genderdoc-M, au fost prezenți și reprezentanți ai mai multor ONG-uri, printre care Amnesty Internațional și Organizația Națiunilor Unite.

De cealaltă parte, contramanifestanții au afișat pancarte cu mesaje precum Adevărul. Vrei nu vrei, omul nu se naşte gay ”; „Dumnezeu a dat femeie şi bărbat”; „Vrem normalitate, nu perversitate”.

Marșul LGBTQI a fost însoțit de mai multe ori la Chișinău de manifestări de protest ale unor grupări religioase, soldate în câteva rânduri cu întreruperea acestuia.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *