Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/Cum s-a desfăşurat marşul „Sunt…

VIDEO/Cum s-a desfăşurat marşul „Sunt OK”

Comunitatea LGBTQI din R. Moldova a organizat, astăzi, 19 mai, marșul „Sunt OK”, în cadrul unei noi ediții a festivalului Pride. Un grup de persoane, printre care și preoți, au venit să protesteze cu icoane şi pancarte împotriva acestuia. Polițiștii s-au unit în cordoane, pentru a bloca trecerea contramanifestanților către participanții la marș.

Cei prezenți la marș au spus că participă la acesta pentru a apăra drepturile fundamentale ale omului. Câțiva părinți au menționat că vin la asemenea evenimente cu scopul de a-și proteja și susține copiii.

La marșul organizat de Centru Genderdoc-M, au fost prezenți și reprezentanți ai mai multor ONG-uri, printre care Amnesty Internațional și Organizația Națiunilor Unite.

De cealaltă parte, contramanifestanții au afișat pancarte cu mesaje precum Adevărul. Vrei nu vrei, omul nu se naşte gay ”; „Dumnezeu a dat femeie şi bărbat”; „Vrem normalitate, nu perversitate”.

Marșul LGBTQI a fost însoțit de mai multe ori la Chișinău de manifestări de protest ale unor grupări religioase, soldate în câteva rânduri cu întreruperea acestuia.