Principală  —  IMPORTANTE   —   Un taxator de 21 de…

Un taxator de 21 de ani a fost transportat la spital cu suspecție de Covid-19: Parcul de troleibuze nr. 1 – în carantină, iar 186 de angajați – autoizolați la domiciliu

Parcul de troleibuze nr. 1 din Chișinău a fost plasat în carantină totală, iar 186 de angajați de acolo au fost autoizolați la domiciliu, după ce un taxator în vârstă de 21 de ani a fost transportat luni seara, 23 martie, la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” cu suspecții de infecție cu noul coronavirus. Potrivit șefului Întreprinderii Municipale „Regia Transport Electric Chişinău”, Dorin Ciornîi, taxatorul a început să prezinte simptome de infecție cu Covid-19 după ce a intrat în contact cu fratele său care a revenit în R. Moldova de peste hotare și care ulterior a fost testat pozitiv pentru coronavirusul de tip nou.

Astfel, potrivit directorului întreprinderii Municipale „Regia Transport Electric Chişinău”, Dorin Ciornîi, în aceste momente încă nu există confirmarea că taxatorul de 21 de ani este infectat cu Covid-19.

„Am indentificat la moment 186 de persoane care au avut contact cu persoana suspectată de infecție cu virusul Covid-19. Noi deocamdată nu avem oficial confirmarea, eu nu am la moment, oficial, confirmat faptul că acest taxator este infectat. El se află acum internat la Spitalul „Toma Ciorbă”. A fost internat, dacă nu greșesc luni seara. Din discuții preliminare el a fost în contact cu fratele său care revenise curând din străinătate. Fratele lui a fost testat și este confirmat la infecția de Covid-19. A fost testat pozitiv, este infectat cu Covid-19. Taxatorul are vârsta de 21 de ani”, ne-a comunicat Dorin Ciornîi.

Tot Ciornîi ne-a comunicat că parcul de troleibuze nr. 1 a fost plasat în carantină, iar până acum 186 de angajați din cadrul întreprinderii au fost autoizolați la domiciliu.

„Cei 186 de angajați, din care fac parte conducători, conductori, lăcătuși care au deservit unitatea de transport, dar și medicii care au efectuat triajul în acea dimineață, sunt autoizolați acasă, la domiciliu. Am anunțat și responsabilii de la ANSP, am dat numele, adresele de domiciliu, datele de contact ca deja ei să fie monitorizați”, ne-a mai comunicat șeful de la „Regia Transport Electric Chişinău”.

Între timp, directorul de la „Regia Transport Electric Chişinău” ne-a comunicat că a fost contractată o companie care urmează să se ocupe de dezinfectarea tuturorul unităților de transport și a întregului parc de troleibuze aflat în carantină.

„Pe lângă toate, parcul de troleibuze nr. 1, astăzi, noi am contractat o companie, specializată în dezinfectare și absolut toate vehiculele, imobilele de pe teritoriul parcului nr.1 astăzi vor fi dezinfectate. Unitățile de transport, zilnic, vor fi dezinfectate”, ne-a mai spus Dorin Ciornîi.

Cu o zi înainte ca acest caz să ajungă în vizorul opiniei publice, marți, 24 martie, premierul R. Moldova, Ion Chicu, a anunțat că în următoarele două săptămâni, în mun. Chișinău și mun. Bălți transportul public va funcționa fără prezența taxatorilor.