Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ/ Guvernul în demisie…

ULTIMA ORĂ Guvernul în demisie a alocat 9,5 milioane de lei din Fondul de Rezervă pentru finanțarea programelor de compensații demarate în cadrul Programului de stat „Prima Casă”

colaj ZdG

Guvernul în exercițiu a alocat miercuri, 16 iunie, 9,5 milioane de lei din Fondul de Rezervă pentru finanțarea programelor de compensații demarate în cadrul Programului de stat „Prima Casă”.

Proiectul de hotărâre, propus pentru adoptare în regim de urgență, a fost elaborat de Ministerul Finanțelor și înregistrat de Cancelaria de Stat pe 27 mai curent. Pe 4 iunie curent, proiectul a fost examinat în cadrul ședinței secretarilor generali ai Guvernului.

Potrivit reprezentanților Ministerului Finanțelor, proiectul a fost elaborat în scopul asigurării parțiale cu mijloace financiare a programelor de compensații, demarate în cadrul Programului de stat „Prima casă”, dat fiind faptul că alocațiile aprobate în Legea bugetului de stat pentru anul 2021 „practic sunt executate, iar numărul beneficiarilor este în creștere”.

Tot în cadrul ședinței Guvernului de miercuri, 16 iunie, „în legătură cu creșterea numărului beneficiarilor de
compensații de la bugetul de stat în cadrul Programului de stat „Prima casă”, în scopul evitării stopării finanțării cererilor beneficiarilor, precum și evitării riscului activării garanțiilor de stat, respectiv, dezafectării mijloacelor bugetare, fapt care poate cauza blocarea finanțării unor cheltuieli sociale prioritare, s-a propus majorarea alocațiilor
pentru Programul de stat „Prima casă” cu 2 mii de lei”. Proiectul privind redistribuirea unor alocații aprobate
prin Legea bugetului de stat pentru anul 2021 a fost aprobat.

În Fondul de Rezervă al Guvernului sunt disponibile peste 28 de milioane de lei, anterior au menționat pentru ZdG reprezentanții Guvernului.