Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ/ Directorul CNA, Iulian…

ULTIMA ORĂ Directorul CNA, Iulian Rusu, și-a dat demisia

Directorul Centrului Național Anticorupție (CNA), Iulian Rusu, și-a dat demisia. Anunțul a fost făcut marți, 10 octombrie, de președintele Parlamentului, Igor Grosu, care a menționat că a luat act de cererea de demisie.

„(…) Îi mulțumim domnului Rusu pentru efort. În timpul apropiat, vom veni cu propunerea pentru a numi un nou director al CNA.

Așteptările Parlamentului și ale întregii societăți de la CNA sunt foarte clare: creșterea vitezei cu care sunt investigate actele de corupție; stoparea fluxurilor financiare ilegale; asigurarea integrității instituției prin accelerarea reformării Centrului Național Anticorupție și curățării instituției de practici și personaje nocive”, a spus Igor Grosu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Cererea de demisie a directorului CNA urmează a fi examinată în ședința plenară a Parlamentului.  

Iulian Rusu a deținut funcția de șef al CNA de pe 3 februarie 2022, atunci când a fost ales de Parlament cu votul a 57 de deputați.

Pe 1 octombrie 2021, Iulian Rusu a fost numit în funcția de secretar de stat al Ministerului Justiției.

Într-o notă publicată anterior de Ministerul Justiției, Iulian Rusu este de profesie jurist. Este absolvent al Universității Oxford, având titlu de magistru în drept. Are o experiență profesională de peste 20 de ani, inclusiv în domeniul justiției. Anterior a deținut funcția de director executiv al Institutului pentru Politici și Reforme Europene și a contribuit cu expertiză în mai multe proiecte și activități ce țin de sectorul justiției și anticorupție.