Principală  —  IMPORTANTE   —   Centrul Național Anticorupție are un…

Centrul Național Anticorupție are un nou director

sursa: Facebook via Ion Babici

Iulian Rusu, actual secretar de stat la Ministerul Justiției, este noul director al Centrului Național Anticorupție (CNA). Deputații din Parlamentul de la Chișinău au votat joi, 3 februarie, un proiect de hotărâre în acest sens.

Pentru desemnarea lui Rusu în funcția de director al CNA au votat 57 de parlamentari.

Astfel, Iulian Rusu a fost numit în funcţia de director al CNA de Parlament cu votul majorităţii deputaţilor aleşi, pentru un mandat de 5 ani, fără posibilitatea numirii pentru un alt mandat consecutiv.

La 1 octombrie 2021, Iulian Rusu a fost numit în funcția de secretar de stat al Ministerului Justiției.

Într-o notă publicată anterior de Ministerul Justiției, Iulian Rusu este de profesie jurist. Este absolvent al Universității Oxford, având titlu de magistru în drept. Are o experiență profesională de peste 20 de ani, inclusiv în domeniul justiției. În ultimii 3 ani a deținut funcția de director executiv al Institutului pentru Politici și Reforme Europene și a contribuit cu expertiză în mai multe proiecte și activități ce țin de sectorul justiției și anticorupție. 

Funcţia de director este incompatibilă cu orice altă activitate remunerată, cu excepţia activităţilor ştiinţifice, didactice şi de creaţie.

Funcția de director al CNA a rămas vacanta la 18 noiembrie 2021. Atunci, Ruslan Flocea a fost revocat din funcția de director al CNA după ce Parlamentul a constatat „o activitate ineficientă și nesatisfăcătoare a CNA” în prevenirea și combaterea corupției.

MAI MULTE DETALII AICI: ULTIMA ORĂ/ Directorul Centrului Național Anticorupție, revocat din funcție după ce Parlamentul a constatat „o activitate ineficientă și nesatisfăcătoare a CNA” în prevenirea și combaterea corupției