Turul II al prezidențialelor din Ucraina: unde pot vota ucrainenii în R. Moldova?

Astăzi, 21 aprilie 2019 se va desfășura cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Ucraina. Ambasada Ucrainei în R. Moldova informează că cetățenii ucraineni își vor putea exprima votul la două secții de votare care vor fi deschise la Chișinău și Bălți.

Cetățenii ucraineni, care locuiesc sau se află în perioada desfășurării alegerilor pe teritoriul R. Moldova, își vor putea exercita dreptul de vot la alegeri indiferent de motivele legale de ședere în Moldova, precum și de prezența sau absența evidenței consulare.

Conform Legislației Ucrainei și hotărârii Comisiei Electorale Centrale a Ucrainei pe teritoriul Republicii Moldova vor activa două secții de votare peste hotare:

№ 900055, în incinta Ambasadei Ucrainei în R. Moldova, pe adresa mun. Chișinău, str. V. Lupu, 17;

№ 900056, în incinta Consulatului Ucrainei în mun. Bălți, str. Kiev, 143.

Pentru a afla dacă sunteți incluși în Registrul de stat al alegătorilor, utilizați serviciului on-line „Cabinetul personal a alegătorului” www.drv.gov.ua/ords/f?p=111:LOGIN pe pagina web „Registrul de stat a alegătorilor” www.drv.gov.ua

Votarea pentru alte persoane sau transmiterea de către alegător a dreptului de vot oricărei alte persoane este interzisă. Documentul, care servește drept bază pentru primirea unui buletin de vot la o secție de votare peste hotarele Ucrainei este exclusiv pașaportul pentru călătoria în străinătate.

În turul II al alegerilor prezidențiale din Ucraina, pentru șefia statului vor lupta actualul președinte al Ucrainei Petro Poroșenko și actorul de comedie Volodimir Zelenski.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Lider Moldovan

    Bravo Coliță! În sfârșit te-ai clarificat, că “komikul” (comediantul) cela din Ucraina îi “Zelenski” și nu “Zelesnki. Se vede, că n-ai învățat rusa la școală. Cu atât mai mult, CONGRATULATIONS!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *