Trei motive pentru care astăzi traficul va fi suspendat pe bl. Ștefan cel Mare și Sfânt

Duminică, 17 septembrie 2017, între orele 6.00 – 21.00, va suspendat traficul rutier pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, în perimetrul străzilor Al. Puşkin – Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, în legătură cu organizarea în Piaţa Marii Adunări Naţionale a Campionatului Mondial „Poliatlon – Bodyguard 2017″.  În context, transportul public va fi redirecţionat pe străzile adiacente, anunță Primăria municipiului Chișinău.

Începând cu ora  09:00,  în fața Parlamentului va avea loc un miting care va continua cu un marș pe străzile capitalei.

La ora 12:00,  Comunitatea motocicliștilor din  Moldova,  va desfășura o paradă a motocicletelor cu genericul „Chișinău Gentlemans Ride 2017”.

Între orele 15:00-23:00, în parcul Dendrarium va fi organizat un eveniment cultural-artistic.

În acest context poliția își va spori măsurile de asigurare a ordinii publice și supraveghere a circulației rutiere.

Vor fi dislocate mai multe echipaje pedestre și de patrulare mobilă care vor dirija fluxul participanţilor la trafic şi vor redirecţiona deplasarea transportului pe parcursul desfăşurării manifestărilor, pentru a nu admite crearea ambuteiajelor şi periclitarea circulaţiei rutiere.

În vederea  asigurării bunei desfăşurări a manifestaţiilor, precum şi pentru crearea climatului de siguranţă tuturor organizatorilor și participanţilor la evenimentele respective, Poliția recomandă cetățenilor:

  • să respecte legislaţia, ordinea publică şi cererile legitime ale forțelor de ordine;
  • să se abţină de la acţiuni care pot împiedica desfăşurarea pașnică a evenimentelor şi de la incitarea la astfel de acţiuni;
  • să se conformeze indicațiilor inspectorilor de patrulare care vor dirija circulația rutieră;
  • în timpul evenimentelor să nu deţină arme, obiecte explozive, substanţe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor;
  • să evite apariția în stare de ebrietate în zonele de agrement și locurile de odihnă în masă a populației;
  • să își supravegheze în permanență copiii, pentru a nu admite ca aceștia să fie supuși unor evenimente neplăcute.

În cazul apariției oricărei situații de risc, cetățenii sunt îndemnați să apeleze imediat la ajutorul echipei de patrulare, a celui mai apropiat sector sau post de poliţie sau la  numărul de telefon 902.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *