Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Trei motive pentru care astăzi…

Trei motive pentru care astăzi traficul va fi suspendat pe bl. Ștefan cel Mare și Sfânt

igp.gov.md

Duminică, 17 septembrie 2017, între orele 6.00 – 21.00, va suspendat traficul rutier pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, în perimetrul străzilor Al. Puşkin – Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, în legătură cu organizarea în Piaţa Marii Adunări Naţionale a Campionatului Mondial „Poliatlon – Bodyguard 2017″.  În context, transportul public va fi redirecţionat pe străzile adiacente, anunță Primăria municipiului Chișinău.

Începând cu ora  09:00,  în fața Parlamentului va avea loc un miting care va continua cu un marș pe străzile capitalei.

La ora 12:00,  Comunitatea motocicliștilor din  Moldova,  va desfășura o paradă a motocicletelor cu genericul „Chișinău Gentlemans Ride 2017”.

Între orele 15:00-23:00, în parcul Dendrarium va fi organizat un eveniment cultural-artistic.

În acest context poliția își va spori măsurile de asigurare a ordinii publice și supraveghere a circulației rutiere.

Vor fi dislocate mai multe echipaje pedestre și de patrulare mobilă care vor dirija fluxul participanţilor la trafic şi vor redirecţiona deplasarea transportului pe parcursul desfăşurării manifestărilor, pentru a nu admite crearea ambuteiajelor şi periclitarea circulaţiei rutiere.

În vederea  asigurării bunei desfăşurări a manifestaţiilor, precum şi pentru crearea climatului de siguranţă tuturor organizatorilor și participanţilor la evenimentele respective, Poliția recomandă cetățenilor:

  • să respecte legislaţia, ordinea publică şi cererile legitime ale forțelor de ordine;
  • să se abţină de la acţiuni care pot împiedica desfăşurarea pașnică a evenimentelor şi de la incitarea la astfel de acţiuni;
  • să se conformeze indicațiilor inspectorilor de patrulare care vor dirija circulația rutieră;
  • în timpul evenimentelor să nu deţină arme, obiecte explozive, substanţe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor;
  • să evite apariția în stare de ebrietate în zonele de agrement și locurile de odihnă în masă a populației;
  • să își supravegheze în permanență copiii, pentru a nu admite ca aceștia să fie supuși unor evenimente neplăcute.

În cazul apariției oricărei situații de risc, cetățenii sunt îndemnați să apeleze imediat la ajutorul echipei de patrulare, a celui mai apropiat sector sau post de poliţie sau la  numărul de telefon 902.