Principală  —  IMPORTANTE   —   Transportatorii auto nu renunță la…

Transportatorii auto nu renunță la protest: Pe 23 februarie, peste 1500 de vehicule de rută din țară nu vor activa

Foto: Reporter ZdG

Transportatorii nu renunță la proteste, deși Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică (CNESP) a suspendat până la 28 februarie restricția privind limitarea numărului de pasageri în vehicule. Aceștia consideră că restricțiile nu sunt instituite pentru a combate pandemia, ci pentru a sancționa transportatorii.

„Din conținutul Hotărârii nr. 46 din 20.02.2021 reiese că restricțiile din domeniul transportului public conținute în Hotărârea nr. 45 se suspendă până la data de 28.02.2021 și vor intra în vigoare la 28.02.2021  dacă se va constata că transportatorii nu respectă restricțiile prevăzute în Hotărârea CNESP nr. 35 din 20.11.2020. Altfel spus, restricțiile mai dure prevăzute în Hotărârea nr. 45 vor fi instituite nu ca măsuri necesare de combatere a pandemiei, dar ca sancțiune pentru ramura transporturilor pentru posibilele încălcări (de către unii transportatori) a măsurilor restrictive mai blânde prevăzute în Hotărârea nr. 35 din 20.11.2020”, au anunțat aceștia într-un comunicat.

Astfel, reprezentanții Asociației Patronale a Operatorilor de Transport  Auto anunță că nu renunță la protestul de marțea viitoare.

„Ținând cont de faptul că cerințele noastre nu au fost acceptate de CNESP, APOTA confirmă că TRANSPORTUL REGULAT DE PASAGERI VA FI SISTAT PE TERITORIUL REPUBLICII MOLDOVA PENTRU O SINGURĂ ZI, MARȚI, 23 FEBRUARIE 2021. Până la acest moment avem confirmarea privind sistarea activității de la operatorii de transport ce au incluse în autorizațiile lor mai mult de 1500 de unități de transport. Până la finele zilei de luni 22 februarie, preconizăm să avem confirmarea de la operatorii de transport ce dispun de peste 2500 unități de transport”, se mai arată în comunicat de presă.

La 20 februarie, CNESP a decis suspendarea, până la 28 februarie inclusiv, a prevederii de limitare a numărului de persoane în transportul feroviar, rutier, în trafic raional, local și municipal la 50% din capacitate. CNESP anunță că a luat această decizie după ce cele mai reprezentative asociații patronale din transporturi au dat asigurări că vor mobiliza membrii săi să respecte strict măsurile de prevenire a răspândirii infecției COVID-19 în unitățile de transport.