Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Se caută şcoli din R.…

Se caută şcoli din R. Moldova…

Academia Școlilor din Europa Centrală dă startul unui nou concurs de proiecte dezvoltate în parteneriate internaţionale între şcoli. În acest context, se caută școli din R. Moldova pentru competiția internațională de proiecte pe tema „Solidaritate”.

„Suntem solidari: ne pasă, îndrăznim, ne implicăm!” este tema competiției de anul acesta pentru proiecte școlare transfrontaliere. Academia Școlilor din Europa Centrală invită profesorii și elevii din R. Moldova să dezvolte și să implementeze un proiect în colaborare cu parteneri internaționali. Propunerile de proiecte pot fi trimise în perioada 15 ianuarie-15 aprilie 2015. Școlile care vor prezenta cele mai bune idei vor beneficia de un grant pentru implementarea proiectelor.

ACES este o inițiativă educațională a Fundației ERSTE și este coordonată de Centrul Intercultural/ Interkulturelles Zentrum (Viena, Austria) în cooperare cu VČELI DOM (Bratislava, Slovakia). Rețeaua școlară este activă în Europa Centrală și de Sud-Est din 2006, având drept scop promovarea dialogului intercultural în rândul tinerilor. În rețea sunt implicate 15 țări, iar aceasta este susținută de Ministerele Educației din toate țările participante. Până în prezent, mai mult de 25.000 de elevi și 3.600 profesori au participat la programul ACES.