Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Se anunță protest la Parlament,…

Se anunță protest la Parlament, în susținerea Guvernului Sandu

Blocul ACUM va organiza mâine, 12 noiembrie, un miting pentru susținerea Guvernului Sandu, începând cu ora 10.00. La aceeași oră, deputații din Parlamentul de la Chișinău vor examina, în ședință plenară, moțiunea de cenzură depusă de socialiști.

„Mâine, Parlamentul va pune la vot moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Maia Sandu! Creșterile salariale, reforma justiției vor fi oprite, dacă deputații socialiști și democrați votează demiterea Guvernului! Venim mâine și apărăm Justiția în fața Parlamentului!”, se arată în descrierea evenimentului.

Marți, 12 noiembrie, membrii Cabinetului de miniștri se întrunesc în ședință începând cu ora 08.00. Ordinea de zi însă nu este publică.

Astăzi, 11 noiembrie, premierul Maia Sandu a declarat că dacă proiectul de lege pentru modificarea legii procuraturii va fi adoptat de către Parlament și socialiștii vor retrage moțiunea de cenzură, atunci ea își asumă public să nu expedieze lista cu candidații preselectați către CSP până nu este recepționat avizul Comisiei de la Veneția.

După declarațiile făcute de Maia Sandu, socialiștii au anunțat că unica ieșire din criza politică este, totuși, ca Maia Sandu să-și retragă proiectul de asumare a răspunderii privind modificarea Legii Procuraturii.

Pentru ca moțiunea socialiștilor să treacă de Parlament este necesar ca să fie susținută de majoritatea deputaților prezenți la ședință. Socialiștii, 36 la număr, nu au numărul de voturi necesare, astfel că Guvernul condus de Maia Sandu ar putea cădea doar dacă deputați din Partidul Democrat (PD) sau Partidul Politic Șor ar vota pentru împreună cu PSRM.

Miercuri, 6 noiembrie, Guvernul și-a asumat răspunderea pentru o nouă modificare la Legea Procuraturii, asta după ce ministra Justiției, Olesea Stamate, a declarat că rezultatele concursului pentru selectarea candidaților la funcția de procuror general vor fi anulate din cauza faptului că procesul a fost viciat.