Șase instituții de învățământ vor fi renovate cu suportul financiar al Băncii Mondiale

Peste 57 milioane de lei vor fi alocați pentru renovarea a șase instituții de învățământ din țară. Acești bani sunt acordați în cadrul proiectului „Reforma învățământului în Moldova”, realizat cu suportul Băncii Mondiale.

Instituțiile care vor fi reabilitate sunt liceele „Lucian Blaga” din orașul Iargara, raionul Leova, „Vasile Pîrvan” din comuna Gotești, Cantemir, „Silvian Lucaci” orașul Costești, raionul Rîșcani, „Mihai Eminescu” din satul Sipoteni, Călărași, „Meşterul Manole” din satul Sălcuța, raionul Căușeni și gimnaziul „Alexandru cel Bun” din comuna Vărzărești, raionul Nisporeni.

„Limita bugetului aprobat în Legea bugetului de stat pe anul 2018 constituie suma de 57829,1 mii lei, dintre care 57029,1 mii lei sunt alocaţi pentru renovarea celor şase instituţii de învăţământ din subordinea autorităţilor publice locale, a căror proces de renovare a început în anul 2017 şi 800,0 mii lei alocaţi Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării pentru servicii de control, supraveghere tehnică şi verificarea proiectelor”, se arată în hotărârea privind finanţarea lucrărilor de renovare a instituţiilor de învăţămînt primar, gimnazial şi liceal din subordinea autorităţilor administrației publice locale în anul 2018, care a fost prezentată și aprobată în cadrul ședinței de astăzi, 21 martie, a Guvernului. 

Foto simbol: Citynews Bistrita


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *