Principală  —  IMPORTANTE   —   S.A Franzeluța și-a ales noua…

S.A Franzeluța și-a ales noua componență a Consiliului de Administrație. Candidatul angajaților, care amenință cu proteste, a fost respins. APP: „Lista semnăturilor de susținere s-a dovedit a fi falsă”

Mai mulți angajați ai Societății pe Acțiuni „Franzeluța” acuză că actuala guvernare că ar încerca să-l demită pe actualul director interimar al combinatului, Victor Matcov, și amenință cu grevă. Totodată, angajații spun că au nominalizat un reprezentant pentru a fi numit în componența Consiliului de Administrație a întreprinderii, lucru respins de Adunarea generală a acționarilor a SA Franzeluța, care s-a întrunit marți și a aprobat noua componență a Consiliului de Administrare.

Acum două zile, mai mulți angajați ai Societății pe Acțiuni „Franzeluța”, care este și cel mai mare combinat de panificație din R. Moldova au atârnat pe clădirea fabricii un banner pe care au scris că instituția este supusă unui „atac raider legiferat”. Gestul vine în contextul în care muncitorii și-au desemnat un reprezentant pentru a fi ales în noua componență a Consiliului de Administrate a S.A Franzeluța, cerând dreptul la vot în acest sens. Tot ei au avertizat că sunt gata să iasă la protest în cazul în care solicitarea lor nu va fi respectată.

De cealaltă parte, Agenția Proprietăți Publice, în subordinea cui se află întreprinderea, a anunțat că Adunarea generală a acționarilor a S.A Franzeluța s-a întrunit marți, 28 iunie, în ședință și a aprobat noua componență a Consiliului de Administrare. Potrivit unui comunicat emis de APP, 6 membri sunt reprezentanți ai administrației publice centrale și un reprezentant al acționarilor minoritari. Reprezentanții APP menționează că propunerea angajaților de a numi un reprezentant de-al lor în Consiliu a fost respinsă deoarece „lista semnăturilor de susținere s-a dovedit a fi falsă, nefiind rectificată în termenii stabiliți”.

Noul Consiliu ales urmează să se întrunească în următoarele zile pentru a selecta președintele CA.

De asemenea, responsabilii de la APP anunță că a fost audiat raportul de activitate al întreprinderii, raportul de audit și nivelul de executare al indicatorilor de performanță a directorului interimar.

„Contrar multiplelor declarații care includ și chemării la proteste, cu scop de destabilizare a acestei întreprinderi strategice și dezbinării spiritului de conlucrare a colectivului, Agenția Proprietații Publice va continua eforturile de susținere a angajaților SA Franzeluța, pentru a menține stabilitatea locurilor de munca și dezvoltarea întreprinderii”, se menționează în nota APP.