Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Românii din Diasporă donează medicamente…

Românii din Diasporă donează medicamente pentru răniții de la „Colectiv”

Federația Asociațiilor de Români din Europa (FADERE) a început o campanie de strângere a medicamentelor ce vor fi trimise spitalelor din țară care tratează pacienții răniți în Clubul „Colectiv”.

Ministerul Sănătății au făcut o listă cu medicamente și consumabile de care spitalele din România ar avea nevoie pentru tratarea pacienților de la Clubul „Colectiv”.

Românii din diaspora au la dispoziție această listă pe care o vor consulta și cu care se vor prezenta la farmaciile din Spania pentru a găsi medicamente similare. Săptămânal, ele vor fi trimise în țara, acolo unde este nevoie.

„În mod sigur și de această data, românii din diaspora vor da dovadă de solidaritate cu cei din țara, așa cum au făcut-o de nenumărate ori și vor cumpăra aceste medicamente care vor ajuta la salvarea vieților celor răniți în această tragedie”, a declarat Daniel Tecu, președintele FADERE.

Amintim că la 30 octombrie s-a produs un incendiu la clubul „Colectiv” în urma căruia au murit peste 50 de persoane, iar altele 200 sunt într-o stare gravă.