Principală  —  IMPORTANTE   —   Reprezentanții sistemului de sănătate anunță…

Reprezentanții sistemului de sănătate anunță că R. Moldova va recepționa sâmbătă alte 48 mii de doze de vaccin AstraZeneca

Foto: MSMPS

R. Moldova urmează să recepționeze mâine, 17 aprilie, alte 48 mii de doze de vaccin AstraZeneca, prin intermediul platformei COVAX, se arată într-o notă informativă a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).

Potrivit MSMPS, tot mâine, alte 132 000 doze de vaccin AstraZeneca, din lotul de ajutor umanitar oferit de România, vor ajunge în R. Moldova.

A doua etapă a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, care vizează persoanele cu vârsta peste 60 de ani, bolnavii cronici și angajații din „domenii cheie” a fost inițiată pe 31 martie.

La 23 martie, în R.Moldova a început imunizarea cu vaccinurile Pfizer. MSMPS a semnat dispoziția prin care s-a dispus distribuirea a 12 282 doze de vaccin Pfizer. Potrivit MSMPS, cu aceste doze vor fi vaccinați împotriva COVID-19 lucrătorii medicali și restul persoanelor incluse în prima etapă de imunizare.

R. Moldova a recepționat pe 19 martie, alte 24 570 de doze de vaccin împotriva COVID-19, prin intermediul platformei COVAX, un parteneriat dintre CEPI, Gavi, UNICEF și OMS.

Joi, 4 martie, autoritățile din R.Moldova au recepționat un alt lot cu 14 400 de doze de vaccin AstraZeneca, prin intermediul platformei COVAX.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19, în R. Moldova, a început pe 2 martie, după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii de doze de vaccin, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.