Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Regim special de lucru la…

Regim special de lucru la frontiera Moldovei, după atentatele de la Paris

Poliția de Frontieră a R. Moldova a dispus, în regim de urgenţă, măsuri suplimentare în vederea asigurării securității cetățenilor la traversarea frontierei de stat.

– Instituirea unui regim mai riguros de activitate în punctele de trecere, în special în cele mai solicitate (Aeroportul Internațional Chișinău și în unele puncte de trecere situate la frontiera cu România și Ucraina) .
– Suplinirea numărului de angajați în punctele de trecere unde se atestă un flux mai mare de călători;
– Intensificarea controalelor la frontieră, cu preponderență în privinţa persoanelor originare sau venite dinspre statele unde se desfășoară conflictele armate, precum şi dinspre statele aflate în vecinătatea acestora.
– Implicarea activă a echipelor canine la controlul bagajelor, în vederea depistării substanțelor explosive, cât și în locurile aglomerate, unde conform competenţelor atribuite ordinea publică este asigurată de către Poliţia de Frontieră, se efectuează patrularea cu patrupezii special antrenaţi.
– Aplicarea dispozitivelor speciale în controlul amănunțit al mijloacelor de transport.
– Sporirea colaborării cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale și internaționale. Prin intermediul formei publice şi operative de conlucrare cu partenerii de cooperare se acumulează informaţia privind spiritul şi activităţile ce pot constitui ameninţări la adresa ordinii şi securităţii publice.
– Punerea în regim de alertă a personalului Poliției de Frontieră, instruit anteriror, în diverse exerciții antitero.
– Supunerea a cât mai mulți călători la controlul de frontieră suplimentar, în special al persoanelor care prezintă suspecţii. Dacă în regim normal sunt verificați 15%, în prezent unei astfel de verificări trec 80 % din persoane.

Amintim că astăzi, 16 noiembrie, în memoria victimelor de la Paris, în R. Moldova a fost instituită zi de doliu național, la ora 12:00, vor fi arborate în bernă drapelele de stat și se va cinsti memoria victimelor atentatelor teroriste, prin păstrarea unui moment de reculegere.