Principală  —  IMPORTANTE   —   Prim-ministra Natalia Gavrilița îndeamnă studenții…

Prim-ministra Natalia Gavrilița îndeamnă studenții de la USM să opteze pentru o carieră în cadrul autorităților publice din R. Moldova: „Viteza cu care ne vom integra în UE depinde și de calitatea funcționarilor publici”

Prim-ministra R. Moldova, Natalia Gavrilița, și secretarului general al Guvernului, Dumitru Udrea, s-au întâlnit luni, 20 iunie, cu tinerii de la Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative a Universității de Stat din R. Moldova (USM). În cadrul întrevederii, prim-ministra a îndemnat studenții să opteze pentru o carieră în cadrul autorităților publice și să contribuie, astfel, la dezvoltarea R. Moldova.

Potrivit unei note informative a Guvernului, în cadrul întrevederii, șefa Executivului a povestit studenților despre rolul funcționarilor publici în realizarea obiectivului strategic de modernizare și integrare europeană a țării și a punctat că, în ultima perioadă, aceștia s-au implicat activ și cu dedicație în completarea chestionarului de aderare la Uniunea Europeană.

„Acum, funcția publică a căpătat o nouă importanță. Integrarea în UE implică foarte multă muncă, anume din partea funcționarilor publici. Ei trebuie să se asigure că standardele din diverse domenii se pliază cerințelor europene. Prin urmare, viteza cu care noi ne vom integra în Uniunea Europeană depinde și de calitatea funcționarilor publici inclusiv. În același timp, funcția publică oferă posibilitatea de a lua decizii cu impact real asupra vieții cetățenilor. Dacă sunteți motivați să faceți o schimbare, atunci să știți – cea mai mare schimbare se face din funcția publică”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița.

La rândul său, secretarul general al Guvernului a subliniat că funcția publică implică o mare responsabilitate, în mod special, în contextul crizelor regionale care afectează țara noastră.

„Ne fortificăm în mod constant capacitățile, iar obiectivul nostru de bază rămâne creșterea calității serviciilor publice acordate cetățenilor”, a subliniat Dumitru Udrea.

Studenții USM au adresat mai multe întrebări despre condițiile pentru a candida la o funcţie publică, reforma administrativ-teritorială, politicile și strategiile adresate tinerilor, anunță Guvernul.

De asemenea, în cadrul întrevederii, au fost analizate oportunitățile de participare la proiectele finanțate de Uniunea Europeană, fiind menționat programul inovator de stagii, lansat recent pentru încurajarea practicii în cadrul instituțiilor publice centrale.