Premiera spectacolului documentar „Corp de Copil”

Centrul de Arte COLISEUM vă invită la spectacolul-document „Corp de Copil”, despre abuzul sexual al minorilor în spațiul online și offline.

„Corp de Copil” este un spectacol document creat pe bază de materiale autentice captate din spațiul online și din interviuri realizate cu anchetatori, procurori, avocați, judecători, psihologi, profesori, părinți, traficanți, abuzatori și victime. Interviurile au fost realizate de Mihai Fusu și Luminița Țâcu în perioada octombrie 2016 – mai 2017.

Scopul spectacolului este informarea, conștientizarea și prevenirea acestui fenomen. Conform studiului UNICEF în R. Moldova 10% dintre copii sunt expuși abuzului sexual.

Ademenirea și racolarea copiilor prin intermediul rețelelor de socializare pentru trafic în scopul exploatării sexuale și pornografiei infantile a devenit un flagel al societății moderne care afectează nu numai Moldova, dar și alte țări ale lumii. Protejarea copiilor este o datorie a întregii societăți și a fiecărui cetățean în parte.

Premiera spectacolului „Corp de Copil” va avea loc pe 11 și 12 iulie, începând cu ora 19:00, în incinta Liceului teoretic român – francez Gheorghe Asachi, în sala sportivă, care va fi adaptată pentru prezentarea spectacolului.

 

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *