Precizările Primăriei mun. Chișinău după ce s-a anunțat intenția de a scumpi costul biletelor pentru călătoriile cu transportul public

Primăria mun. Chișinău, într-un comunicat de presă, a venit cu mai multe precizări legate de modificarea tarifelor pentru călătoriile cu transportul public în raza capitalei. Autoritățile publice locale afirmă că, în luna septembrie, vor fi inițiate consultări publice pe marginea subiectului.

Primăria mun. Chișinău precizează că Direcția generală transport public și căi de comunicație a elaborat un proiect de decizie cu privire la majorarea tarifelor pentru călătoria în transportul public din raza municipiului Chișinău, care a fost înaintat spre examinare Consiliului municipal Chișinău, conform procedurii legale. Totodată, în perioada următoare, pe parcursul lunii septembrie, Primăria Chişinău va iniţia discuţii publice pe marginea subiectului respectiv, cu invitarea consilierilor municipali, experţilor în domeniu şi reprezentanţilor societăţii civile. În cadrul discuţiilor publice vor fi invitaţi, de asemenea, operatorii municipali şi privaţi din domeniul transportului pentru a prezenta situaţia economico-financiară a întreprinderilor şi a argumenta necesitatea aprobării noilor tarife.

„Abia în urma discuţiilor publice, după ce vom avea punctul de vedere al subdiviziunilor din cadrul administraţiei locale, reieşind din avizele comisiilor de specialitate ale CMC şi, nu în ultimul rând, în dependenţă de consultările cu fracţiunile din cadrul CMC pe marginea acestui subiect, executivul local va lua o decizie dacă înaintează spre aprobare noile tarife pentru călătoria în transportul public în raza municipiului Chişinău”, anunță autoritățile, care precizează că tarifele actuale, o călătorie cu troleibuzul – 2 lei, și, respectiv, o călătorie cu autobuzul – 3 lei, au fost aprobate prin decizia CMC în septembrie 2009, iar tarifele pentru o călătorie cu microbuzul, care este de 3 lei, a fost stabilit prin decizia CMC – în iulie 2006.

Conform informațiilor, dacă proiectul Direcției Transport va fi aprobat, prețul pentru o călătorie cu troleibuzul ar putea să coste 3 lei, pentru o călătorie cu autobuzul – 4 lei, iar pentru cea cu microbuzul, nu mai puțin de 5 lei.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *