Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ploile din ultimele zile au…

Ploile din ultimele zile au inundat gospodării și au afectat culturi agricole

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) continuă să lichideze consecințele ploilor torențiale locale înregistrate pe teritoriul țării din ultima perioadă.

Conform informațiilor din cadrul subdiviziunilor teritoriale, precipitațiile au creat mai multe prejudicii în localitățile din Republica Moldova. În localitatea Gherman, raionul Ungheni, salvatorii au acționat în forță pentru a evacua apa din șapte gospodării, beciurile și subsolurile cărora au fost înnămolite.

Prejudicii au fost înregistrate și în satul Drăgănești, raionul Sângerei, unde apa a intrat în două gospodării, iar la Copăceni a fost afectată o porțiune de circa 5 km de drum local.

Conform comunicatului emis de IGSU, precipitațiile au făcut pagube și în localitatea Căzănești, raionul Telenești, unde au fost înnămolite beciurile din patru gospodării. Ploile torențiale au prejudiciat și mai multe culturi agricole din raioanele Strășeni, Căușeni și UTA Găgăuzia.

În teren activează Comisiile pentru situații excepționale.

În legătură cu decizia Agenției Resurselor de Apă din Ucraina de a mări volumul deversării apei din Lacul de Acumulare Dnestrovsc – râul Nistru – pâna la 2050 m3/s, Centrul Hidrologic prognozează pentru perioada 24 iunie – 2 iulie creșterea nivelului apei față de nivelul din 24 iunie pe sectorul:
– s. Naslavcea – or. Dubăsari – cu 2 – 3.2 m;
– or. Dubăsari – s. Talmaza – cu 2.5–3.4 m.