Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Peste 200 de mii de…

Peste 200 de mii de persoane au beneficiat în martie de medicamente și dispozitive medicale compensate, anunță CNAM

Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) anunță că a transferat farmaciilor contractate în jur de 81 de milioane de lei pentru medicamentele și dispozitivele medicale compensate, eliberate în luna martie 2023. De aceste preparate farmaceutice au beneficiat peste 200 de mii de persoane.

În structura cheltuielilor pentru medicamentele compensate în luna martie, cei mai mulți bani (circa 41 milioane de lei) au fost alocați pentru preparatele destinate tratamentului bolilor cardiovasculare, după care urmează antidiabeticele orale, injectabile și analogii de insulină (în jur de 15,6 milioane de lei) și preparatele compensate pentru copii în staționarul de zi (peste 3,9 milioane de lei).

„Pentru dispozitive medicale compensate, CNAM a transferat mai mult de trei milioane de lei. De teste pentru determinarea nivelului de zahăr în sânge au beneficiat în jur de 11 mii de persoane, iar peste opt mii – de lanțete. Totodată, mai mult de 240 de pacienți au ridicat din farmacii pungi colectoare pentru stome intestinale și urinare”, anunță CNAM.

Rețeta pentru medicamente și dispozitive medicale compensate este valabilă în toate farmaciile contractate de CNAM pe întreg teritoriul țării.