Principală  —  IMPORTANTE   —   Panglica roșie la inaugurarea veceului/…

Panglica roșie la inaugurarea veceului Ministrul Șarov a cerut amenzi: „Sunt revoltat. Cât de cinic trebuie să fii?”

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, s-a arătat revoltat de cazul de la Hiliuți, Râșcani, unde un deputat, președintele de raion, primarul satului și directoarea școlii au tăiat o panglică roșie, ținută de doi elevi, pentru a inaugura un veceu în cadrul instituției de învățământ. El a precizat că a cerut amenzi pentru cei implicați.

„Asta ce a fost? Sunt profund revoltat, să nu spun indignat. Nu pot găsi explicații”, a comentat șeful MECC în cadrul ediției din 17 septembrie a emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Ministrul a afirmat că, pe lângă ordinul prin care interzice accesul persoanelor străine și activitățile politice, a solicitat de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică „pedepsirea contravențională” și „am telefonat organele locale de specialitate”.

„Este revoltător. Este strigător la cer și noi vom curma orice acțiune de acest gen. Eu nu voi permite niciun fel de propagandă electorală pe teritoriul școlii.

Mâine voi avea o întâlnire cu șefii organelor locale în domeniul învățământului, unde vom spune un punct de vedere.

Este o încălcare flagrantă a deciziilor CNESP. Cât de cinic trebuie să fii atunci când pui o panglică roșie pe care o țin doi copii și stau patru persoane, se înghesuie la ușă – cine primul va tăia. Este o sfidare. Veceul este un muzeu? Sau altceva?”, a adăugat el.

În context, Igor Șarov a precizat că circa 400 de școli au veceuri doar afară și le-a amintit politicienilor că „dacă se investesc bani într-un veceu, sunt ai contribuabilor, nu încercați să vă asumați laurii”.

De asemenea, ministrul a îndemnat politicienii să spună și despre sprijinul României pentru instituțiile de învățământ din R. Moldova, precum și cel oferit de alte țări.