Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Oamenii legii anunță că au…

Oamenii legii anunță că au destructurat activitatea unui grup infracțional specializat în trafic de persoane și organizarea migrației ilegale în scop de profit

Oamenii legii au destructurat activitatea unui grup infracțional specializat în trafic de persoane și organizarea migrației ilegale în scop de profit, anunță Poliția. Pe 16 ianuarie a fost reținut organizatorul grupării, care intenționa să părăsească teritoriul R. Moldova, și un alt bărbat, bănuit pentru complicitate în acest caz.

Potrivit Poliției, suspecții, sub pretextul angajării la un serviciu oficial și bine plătit în țările Uniunii Europene, au recrutat și transportat mai mulți cetățeni moldoveni.

„Aceștia le perfectau actele de identitate românești false și contractele individuale de muncă în baza acestor acte de identitate false, pentru care ulterior le-au înaintat datorii și i-au impus să activeze în diferite tipuri de construcții. Persoanelor nu le-au fost create condițiile promise din start și salariul stabilit, exploatându-le astfel prin muncă forțată”, potrivit Poliției.

Astfel, potrivit polițiștilor, la 16 ianuarie, pe Aeroportul Internațional Chișinău a fost reținut organizatorul infracțiunii, care intenționa să părăsească teritoriul R. Moldova, având asupra sa sume bănești, acte de identitate și carduri bancare ale diferitor persoane și bilet la cursa Chișinău – Viena.

„În cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate sume bănești în valută, extrase din transferuri de bani, telefoane mobile, acte de identitate, carduri bancare, prin intermediul cărora învinuitul ascundea proveniența banilor dobândiți din comiterea infracțiunilor respective”, anunță Poliția.

Bărbații sunt din Chișinău și au vârstele de 45 ani și 41 de ani. Potrivit oamenilor legii, organizatorul grupului a fost reținut, iar cel de al doilea bărbat este cercetat în libertate. Conform legii penale, dacă vor fi găsiți vinovați bărbații riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 15 ani, anunță Poliția.